Nya medlemmar och gästkonstnärer 2014

Norsesundsgruppen har 3 nya medlemmar som alla deltar i årets konstvandring!
Maud Mangold och Barbara Matzdorf ställer ut i Ateljé 111 (Norsesundsvägen 111).
Patrik Gunnar Helin visar foton och film i Konsthallen Norsesund Karosseri.

Vi har också 4 inbjudna gästkonstnärer i Konsthallen Norsesund Karosseri:

Simon Waltbrand är född 1990 och har Down Syndrom.
I sin konst blandar han ofta in text som en del av bilden. Han arbetar bl a med silkscreen, målar på textil och målar med akrylfärg. Akrylfärg tycker han om för att den ger honom möjlighet att lägga på tjocka lager med färg, så att han nästan bygger bilden 3-dimensionellt.

Magnus Gramén
Född 1956, uppvuxen i Göteorg och utbildad på KV:s konstskola, HDK och Konsthögskolan Valand. Har ställt ut både i Sverige och utomlands och finns representerad på Göteborgs Konstmuseum. Bor i ett trähus i Gendalen men har aldrig långt in till Göteborg, hemstaden.
Magnus Gramén driver sen ett år ett projekt med teckningar som kommer att utmynna i en bok. Finns att se under denna länk http://theartstack.com/magnus-gramen/

Magnus Graméns tilltal är, oavsett om det är i korta textfragment, objekt eller måleri, framsprunget ur en vilja att locka fram den poesi som vardagen är full av men som ofta går oss obemärkt förbi.
Utifrån det vardagliga närmar han sig livet, kärleken och döden med en instinktiv direkthet där ömhet och utsatthet, råhet och besatthet ingår som alldeles nödvändiga element.”
Yngve Brothén i Paletten nr 3/2000 årgång 61fff

Ingemar Magnusson
är konstnär, filmmakare och mediatekniker.
Född i Alingsås 1952 och arbetar på Akademin Valand som tekniker.

KRAJNURVERK EL*FILM

Malulu Vita
fff

Bildkonstnär, musiker och dansare, född och uppvuxen i Tanzania där han också fått sin konstnärliga utbildning. Motiven i hans målningar kommer ofta från gatulivet i Dar es Salaam och han strävar efter att visa hur särskilt kvinnor och barn strävar för sin överlevnad och utveckling. Skulpturer och installationer kretsar ofta kring det politiska läget och visar klasskillnader och problem med korruption och orättvisor.
Här på Norsesunds Konstvandring visar Malulu klassiskt måleri som i Tanzania ofta skildrar djur och natur.
Malulu har haft ett flertal utställningar i Tanzania, Sydafrika, Rwanda, Uganda och Kenya.
Han är verksam på Nafasi Art Space som är ett center för Contempary Art i Dar es Salaam.

Dessutom kommer Isafold Gunnarsdottir (Norsesund) och Britt-Marie Karlsson visa smycken i anslutning till karosseriet.
Det kan också hända att ni får höra Embla Unn Köhlin Gunnarsdottir (Norsesund) spela egna låtar i konstvandringens kafé.

Isafold Köhlin Gunnarsdottir
Jag tillverkar smycken med stenar och kristaller som inspiration och material. Jag virar silver och koppartråd runt stenarna för att framhäva deras skönhet och göra dem bärbara. Mitt skapande grundar sig i ett intresse för folktradition och mineralernas egenskaper. Fråga mig gärna om du är intresserad av vad smycket har för egenskaper. Jag kan också rekommendera sten efter personliga önskemål.”