Agneta Segerfelt

Mitt skapande handlar mycket om mod. Mod att se mig själv, att se verkligheten – och mod att låta något av detta bli till bilder. I mina bästa stunder är jag tillräckligt fri att acceptera både det vackra och det fula och att inte förlora mig i begrepp som bra eller dåligt.

Naturen får allt större plats i mitt skapande. Främst i arbetet med platsspecifik konst i naturen, men även i abstrakta landskapsbilder. De flesta är målade med äggoljetempera som jag tycker har en fantastisk lyskraft, särskilt när skymningen faller…
Jag har ett stort intresse för material, dess ursprung och inneboende kvalitet. En målning kan börja med en opreparerad linneduk, krita och harlim. Därefter en härlig känsla att röra ihop varje droppe av äggoljeemulsion med torra färgpigment, för att sedan glömma tid och rum i själva målandet.

Reflekterar gärna över favoritcitatet:
Konst är att göra sådant man aldrig kan vara säker på – och ingen annan heller.

Willem de Kooning


I have miles to go – olja, 90 x 90 cm
xxx
Utställningar och projekt i urval:
Galleri Dunér, Göteborg. Blå Huset Konstepidemin Göteborg, Konsthallen Alingsås, Galleri K, Alingsås, Konsthallen Loket, Strömstad, Konsthallen i Skövde, Stampens kvarn i Alingsås, Nafasi Art Space i Dar es Salaam.
Artist in Residence: Kunming i Kina, Cadiz i Spanien och Dar es Salaam i Tanzania.
Ett flertal projekt med platsspecifik konst i Sverige och Norge och Holland.

Agneta Segerfelt
agneta@segerfelt.com
Tel 0700 914340