Dags för Konstvandring 17-18 september!

Årets upplaga av Norsesundsgruppens Konstvandring 17-18 september bjuder på Skulpturpark och en ny upplaga av förra årets succé – ”Bygdehappening på Åkes Såg” – förutom sedvanliga öppna ateljéer och konstcafé i vackra Norsesund.
Eva Stålsjös underbara trädgård rymmer i år överraskningar för stora och små! Flera av konstnärerna i Norsesundsgruppen deltar med verk och installationer i den improviserade och lekfulla skulpturparken som håller öppet lördagen den 17 september 12-18 och söndagen den 18 september 12-16. Här finns också ett trädgårdscafé vid vackert väder.

Bygdehappening på Åkes Såg 2010

Ester & Erik Andersson på Åkes Såg 2010

Lördagen den 17 september är det också dags för ”Bygdehappening på Åkes Såg II” som blandar traditionella hantverk med uppträdanden och marknadsplats. Vid 16-tiden drar aktiviteterna igång; Åke Spångberg startar tjärbränningen, Bring & Kompani kärnar smör på traditionellt vis och  Ester riggar korvkvarnen. Runt 18.00 startar programmet med Peter Loguin, solist på GöteborgsOperan, som sjunger visor och Norsesunds egen Anna Stålsjö ackompanjerad av Magnus Bruto och Ulf Tingsén. Erik Andersson (författare, Tolkien- och Joyceöversättare mm), Pamela Jaskoviak (författare, även verksam som dramatiker, översättare och radiokåsör) och signaturen FLOKA (Karin Flodhammar) läser egna texter.
Norsesundsgruppens konstnärer håller öppet i sina ateljéer lö-sö 17-18 september kl 12-16, och på ”Stationen Norsesund” serveras Konstsoppa till hungriga konstvandrare.
Kartor finns vid informationstavlan vid Norsesunds station.
Det går också att ladda ner program och karta här: konstvandringskarta 2011 A4