Gästkonstnärer på Norsesunds konstvandring!

Årets konstvandring kan presentera inte mindre än 9 gästkonstnärer!
Magnus Gramén och Anneli Holmberg Berg finns med i Konsthallen Norsesund Karosseri 2012,
Anna Lena Widegren, Lasse Sunnergren och Sofie Zander gästar Gallviksvägen 26,
Marie Gayatri Kristoffersson gör en installation på Norsesundsvägen 111, Erik & Kettil Zaring i skulpturträdgården och Leon Lewandowski samarbetar med Greta Wargh i StolKonstProjektet som syns i hela Norsesund!
Anneli Holmberg Berg håller dessutom i Skaparverkstan i Evas Trädgård.

Anneli Holmberg Berg – ”Hurra! eller…”

Anneli Holmberg Berg
Född 1966 i Karlshamn/Blekinge.
30 år senare flyttade jag in i ett grönt hus i Norsesund med min man. Att skapa på olika sätt har alltid funnits med i mitt liv. Jag har gått på hantverks- och konstskolor, Nääs, KV konstskola och Göteborgs konstskola men de senaste åren har jag inspirerat mina barn och andras barn till eget skapande. Jag tycker om att prova olika material och se vad det kan bli för uttryck i kombination med formen. Inspirationen får jag från livet.
Jag utgår ifrån frågeställningen: Kan jag se det, på ett annat sätt?

 

Magnus Gramén – ”Flickvän”

Magnus Gramén född 1956 är uppvuxen i Göteborg och utbildad på KV:s konstskola, HDK och Konsthögskolan Valand. Har ställt ut både i Sverige och utomlands och finns representerad på Göteborgs Konstmuseum. Sen 2007 bosatt på bondvischan, flyttade till Gendalen inte långt ifrån Sollebrunn 2010 där han driver Graméns färghandel och Graméns målarskola.
”Magnus Graméns tilltal är, oavsett om det är i korta textfragment, objekt eller måleri, framsprunget ur en vilja att locka fram den poesi som vardagen är full av men som ofta går oss obemärkt förbi.
Utifrån det vardagliga närmar han sig livet, kärleken och döden med en instinktiv direkthet där ömhet och utsatthet, råhet och besatthet ingår som alldeles nödvändiga element.”
Yngve Brothén i Paletten nr 3/2000 årgång 61

Anna Lena Widegren

Anna Lena Widegren har sedan 1997 studerat måleri för Curt Källman vid hans målarskola ”Vedic Art” på Öland och är utbildad Vedic Art-lärare. Hon har även studerat på Art College i Göteborg samt på Nääs.

Lasse Sunnergren

Lasse Sunnergren
har fotograferat sedan mitten på 60-talet. Först dokumentation av barn och miljöer, senare flyg och inte minst jazzmiljöer, gärna i New York. I år ställer han ut bilder främst från Gallvik…

Sofie Zander – ”Sko”

Sofie Zander
17 år, poet och fotograf.

Marie Gayatri – ”Shangri La VIII”

Marie Gayatri Kristoffersson är sedan slutet på 90-talet verksam inom Landart. Hon arbetar både med egna fristående konstprojekt, utställningar och uppdrag. Marie Gayatri är internationellt verksam genom nätverk, projekt och utställningar. Just nu är hon internationellt uppmärksammad för sin medverkan på världens mest prestigefyllda Landart biennale i Sydkorea. Marie Gayatri driver företaget Gayatri vägleda/skapa, som hittills inriktat sig på pedagogisk verksamhet med utgångspunkt från Landart. Hon arbetar även med platsspecifika pedagogiska uppdrag för Göteborgs Konsthall och har genomfört många uppdrag åt Kultur i Väst, Götalandsregionen, TILLT mfl.
För mer information besök hennes blogg eller hemsida:
www.landartcrossing.blogspot.se (updateringar från 2010)
www.landartcrossing.com (2004-2009)

 

Erik & Kettil Zaring
medverkar med verket ”Dryad”. En skulptur i blandteknik placerad mitt i naturen. Dessa två konstnärer har funnit sin inspiration och kunskap någonstans mellan ett socialkontor och Konstfack. Det låter konstigt men precis så är det.

Leon Lewandowski – stol från StolKonstProjektet

Leon Lewandowski
Född i Polen 1948. Bor i Gallvik, mer och mer.
Arkitekt, utställningsdesigner och reklamkreatör. Arbetar med konstnärliga och kommunikativa installationer.
Några uppdrag:
Exponering av Sverige under tema ”Kunskapens Broar” på Världsutställningen i Hannover.
Design av prispallen på EM i friidrott på Nya Ullevi.
Exponering av Sverige på tema ”Welcome to my home country” i House of Sweden i Washington.
Tillsammans med Greta Wargh visar Leon Lewandowski KonstStolProjektet, en installation med konststolar av ett 40-tal deltagare som är utplacerade i hela Norsesund under tiden konstvandringen pågår.