Åkes Såg gästar Norsesund Karosseri!

Det är ett fantastiskt gäng som äntrar scenen när Åkes Såg gästar Norsesund Karosseri söndagen den 16/9 kl 18.00 – gamla bekanta blandas med nya stjärnor!
Som vanligt finns Åke på plats med tjärtunnan, Bring & Kompani bjuder på provsmakning och Ester gör korvkonst. Eller konstkorv?

Åke Spångberg

Zelda Grey är en New York-baserad konstnären och artist. Hon är självlärd på ukulele, har den med sig varthän hon reser och framför egna versioner av populära sånger. Hon är mycket glad över att ha tillbringat sommaren i härliga Norsesund och att få delta i Åkes Såg gästar Norsesund Karosseri!

Zelda Grey

Erik Andersson
föddes 1962 i Västra Bodarne där han åter är bosatt sedan 2002. Han är författare och översättare.
2012 kom hans nyöversättning av James Joyce Ulysses, och i Dag ut och dag in med en dag i Dublin skildrar han översättningsarbetet. Hans senaste roman är Den larmande hopen dal. Erik Andersson är veteran i sammanhanget och gör i år sitt tredje framträdande på Åkes Såg.

Erik Andersson

Agneta Leander
framför Living in a box med hjälp av pianisten Arvid Assarsson.
”Släpp kontrollen! Va dig själv! Våga kasta dig ut! Men hur lätt är det egentligen att spränga sina egna gränser? Att ta sina första stapplande steg utanför sina ramar? Living in a box är en rytmisk resa från vår egen lilla box och vidare ut i den stora världen.
Eller iallafall viljan att våga försöka!”

Living in a box (foto Harald Nilsson)

Mia Stålsjö
Peter Törnqvist
är född 1963 i Stenungsund, uppväxt i Småland och Västergötland och numera bosatt i Göteborg. Han debuterade 1998 med novellsamlingen Fältstudier. 2010 kom romanen Kioskvridning 140 grader – En wästern för vilken han nominerades till Vi:s litteraturpris och Augustpriset samt belönades med Svenska Dagbladets litteraturpris. Det är andra gången Peter Törnqvist gästar Åkes Såg.

Peter Törnqvist

Matilda Wahnström
som kommer från Alingsås vann Göteborg Poetry slam i våras. Läs mer om Matilda i AT:
http://www.alingsastidning.se/puff_visa.asp?id=10188&sidnamn=ALINGS%C3%85S

Magdalena & Sten

Magdalena Nilsson, sång och Sten Rönbeck, gitarr.
”En musikupplevelse med stark närvaro, intimitet och frihet. Med grunden i det folkliga och enkla kastar vi loss och vad som helst kan hända.”

Magdalena & Sten

Pamela Jaskoviak
född i USA 1966 och numera bosatt i Norsesund. Författare, även verksam som dramatiker, översättare och radiokåsör. Medverkade på Åkes Såg 2011.

Pamela Jaskoviak

Anna Stålsjö
Raul Valdivia
Poet och ”skrotkonstnär” född 1923 i Calama i norra Chile. 1980 kom Raul Valdivia till Sverige som politisk flykting efter att först ha utvisats från Chile till Colombia 1974. Han är bosatt i Norsesund sedan 1988 och en av dikterna han kommer att framföra i Norsesund Karosseri belönades nyligen med andra pris i en antologi med chilenska poeter bosatta i Sverige. Majlis Davidson tolkar till svenska.

Raul Valdivia

Kapell 16 september
består av Kerstin Sigfridsson, Sten Rönbäck, Karin Rodhe och Elisabeth Thor. Gruppen är bildad enkom för detta tillfälle och gör sitt allra första framträdande på Åkes Såg gästar Norsesund Karosseri!