Premiär för Norsesundsgruppen Konst & Kultur!

Vi startar vår nya verksamhet med konst- och kulturevenemang i Norsesund Karosseri under två helger i maj:

Next Generation – en utställning i Karosseriet där den yngre generationen konstnärer visar sina alster.
Ebba Stålsjö Helin tycker att alla former är vackra, stora som små. Hon målar i akvarell, oftast kvinnor.
Viktor Glantz
drömde om att starta tapetfirma. Daniel de Fine Licht drömde om att skapa konst i stora format. Nu ritar de fondtapeter tillsammans…

Utställningen och caféet i Karosseriet är öppna:
14 maj 15.00–18.00
15 maj 12.00–16.00
22 maj 15.00–18.00

Dessutom bjuder vi på två kulturaftnar i Konstcaféet i Karosseriet:
Lördagen den 14 maj kl 18.00 –
”Öst möter väst”:
Upplevelser och effekter av ord, toner och bilder. Vi presenterar västerländska och österländska perspektiv på hur konst påverkar oss.
Hans Lindgren, Norsesundsbo och Pia Andersson, chigonglärare och kännare av kinesisk vetenskap. Simon Burman och Patrick Lindgren, en ung musikerduo, framför egna tonsättningar av Thomas Tranströmers dikter Nocturne och Allegro.

Söndagen den 22 maj klockan 19.00 – ”Peter och Poeterna”:
Peter Loguin bjuder på visor och poesi tillsammans med Pamela Jaskoviak, Ali Wassouf, Raul Valdivia och Majlis Davidson.

Om konstnärerna:
I Konstcaféet hänger Ebba Stålsjö Helins akvareller. Hon har studerat bild och form på Cybergymnasiet i Göteborg och senare haft ett konstutbildningsår på KV.
Hon bor strax utanför Alingsås i sin stuga där hon brukar sitta och jobba med akvarell som är något av det hon älskar mest.
”Jag målar i akvarell för det är där jag känner att jag får ut mest av min konst. Målar oftast kvinnor då jag visar det jag tycker är vackert. Att bryta lite från den idealkroppen som finns idag. Alla former är vackra, stora som små, det är det jag vill visa med mina akvareller.”


Licht & Glantz
*Daniel de Fine Licht
jobbar helst i svart och vitt med stålstift och pensel men tecknar även digitalt rakt in i datorn. Han inspireras nog mest av städer och människorna i dem och är svag för nedgångna och av naturen förädlade stads- och industrimiljöer.
Han har bl.a. arbetat som konceptkonstnär till SVT:s långserie Andra Avenyn och som storyboardskonstnär till långfilmen Blondie och för Ikeas reklambyrå. Fyra av hans tavlor hänger permanent på Taverna Averna och han är återkommande representerad på Göteborgs krogar.
Viktor Glantz har alltid tyckt om att måla, rita, rista, teckna och tälja för att se efter vad han egentligen tänker på. Helt normenala saker. Han är sjuksköterska på Sahlgrenska sjukhusets kirurgiska och medicinska akutvårdsavdelningar, driver företag och arbetar extra inom Göteborgs stads lägerverksamhet. Han tycker också om frukt, musik och att förändra världen.
Viktor har tidigare ställt ut konst i Skärhamn, Alingsås, Australien och i Göteborg på olika restauranger, krogar och mindre gallerier (bland annat tillsammans med Daniel). Senast ställde han ut på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (dec 2015) och Göteborgs Stadsbibliotek (jan 2016).