Gäster från när och fjärran

Igår var det vernissage i Konsthallen Norsesund Karosseri och äntligen är årets konstvandring i Norsesund igång!


Som vanligt får våra konstvandrare stifta bekantskap med några gästkonstnärer. I år är det Simon Waltbrand (Norsesund), Emmeli Malmqvist (Göteborg) och Sofie Zander (Vårgårda) som ställer ut i Lifmarks Ateljéer, Frej Torén (Norsesund), Dante Torén (Malmö/Norsesund) och Zelda Grey (/USA/Norsesund) på Lille Långenvägen 12 samt Magnus Gramén (Gendalen) och Malulu Vita (Dar es Salaam, Tanzania) som kan ses i Norsesund Karosseri.

Simon Waltbrand är född 1990 och har Down Syndrom.
I sin konst blandar han ofta in text som en del av bilden. Han arbetar bl a med silkscreen, målar på textil och målar med akrylfärg. Akrylfärg tycker han om för att den ger honom möjlighet att lägga på tjocka lager med färg, så att han nästan bygger bilden 3-dimensionellt.

Emmeli Lisa Malmqvist (1973 – )
Jag är bildkonstnär och bildpedagog, med ett ben i varje yrkesläger.
Som bildkonstnär ägnar jag mig åt måleri, främst akryl och tempera. Senaste större separatutställning var Mig fattas Göteborg – Göteborgsmotiv med kurbits (akryl på duk), på Folkets hus i Falun 2012. Del ett av densamma visades 2010 på galleri Redhill i Göteborg. I vår hade jag även utställningen Flyttkitsch (tempera), banala västkustmotiv med kurbitstext.
Tillsammans med fotograf Lina Ikse har jag det fleråriga konstprojektet Hemland Lettland – eller inte, hittills 20 akrylkolorerade foton à 200 x 200 cm, som utgår från vår lettisksvenska bakgrund. Utställningen har vandrat från Göteborg till Falun till Riga och är nu åter i Göteborg: Frölunda kulturhus till och med 8 september. Nio av bilderna kommer att visas på Bokmässan 26 – 29 september.

0730-39 00 33
emmelimalmqvist@hotmail.com
https://sites.google.com/site/emmelibild

Sofie Zander, 18 år, poet och fotograf.

Frej Torén
Uppvuxen i Norsesund
Jag fotograferar människor och natur. Jag tar bilder av allt från människor jag mött under mina resor till naturbilder och makrofotografi.
Jag tycker mycket om makrobilder då jag får uppmärksamma små detaljer som man i vanliga fall sällan lägger märke till.
Under vintrarna har jag spenderat mycket tid i Indien så många av mina bilder är tagna där.

Dante Torén
Jag tillverkar naturinspirerade örhängen och halsband snidade av bland annat Ek, En och Olivträ. Jag använder mig även av snäckor jag samlat på mig samt fågelfjädrar jag hittat under mina klätterresor. Mina designer är allt från direkta djurmotiv till mer surrealistiska tolkingar av natur och känslor.

Zelda Grey is happy to be back in Norsesund, this time as a resident of Sweden! She continues to play live music in and around Göteborg when she is not learning Swedish at SFI. She works with silver and brass, healing stones and whatever inspires her from the natural world. Zelda is very grateful to participate in this years konstvandring!

Magnus Gramén född 1956 är uppvuxen i Göteborg och utbildad på KV:s konstskola, HDK och Konsthögskolan Valand. Har ställt ut både i Sverige och utomlands och finns representerad på Göteborgs Konstmuseum. Sen 2007 bosatt på bondvischan, flyttade till Gendalen inte långt ifrån Sollebrunn 2010 där han driver Graméns färghandel och Graméns målarskola.

”Magnus Graméns tilltal är, oavsett om det är i korta textfragment, objekt eller måleri, framsprunget ur en vilja att locka fram den poesi som vardagen är full av men som ofta går oss obemärkt förbi.
Utifrån det vardagliga närmar han sig livet, kärleken och döden med en instinktiv direkthet där ömhet och utsatthet, råhet och besatthet ingår som alldeles nödvändiga element.”

Yngve Brothén i Paletten nr 3/2000 årgång 61

Hemsida: www.magnusgramen.se

Man och hav ( olja, 40×50 cm)

Malulu Vita är bildkonstnär, musiker och dansare, född och uppvuxen i Tanzania där han också fått sin konstnärliga utbildning.
Motiven i hans målningar kommer ofta från gatulivet i Dar es Salaam och han vill visa hur särskilt kvinnor och barn strävar för sin överlevnad och utveckling. Skulpturer och installationer kretsar ofta kring det politiska läget och visar klasskillnader och problem med korruption och orättvisor.
Här på Norsesunds Konstvandring visar Malulu klassiskt måleri som i Tanzania ofta lyfter fram de vilda djuren.
Malulu har haft ett flertal utställningar i Tanzania, Sydafrika, Rwanda och Uganda.
Han är verksam på Nafasi Art Space som är ett center för Contempary Art i Dar es Salaam.

”Our Street ” – olja på duk (140 x 210 cm)