En elektrisk happening på Åkes Såg!

Under konstvandringens sista dag, söndagen 15/9, är det dags för En elektrisk happening på Åkes Såg!
En kort presentation av årets medverkande:
Åke Spångberg
Innehavare av ett mobilt sågverk i Norsesund. Allkonstnär, tekniskt snille och tjärbrännare.
I år med en ny spännande maskin!
Karin Flodhammar
Började filma med super8-kamera i början av 80-talet och hittade det perfekta allkonstverket i det lilla 3-minutersformatet.
Byggde små landskap och animerade med dockor, sönderklippta filmsnuttar och bilder ur tidningar. Visar helst film utomhus, på ett lakan mot en vägg. Lokalt stor framgång med mitt filmprojekt ”Ett barn blir till” (10 min), en sexualupplysningsfilm där informativa klipp från porrfilmen Big Dick II illustrerar det vi inte fick se i skolans upplysningsfilmer.
Deltagit i Göteborgs Filmfestival, Cinemix 8mm 1994 och 1995. Kommer att visa filmerna ”Strongheart – filmstjärnehunden” (10 min),”Ett barn till – filmen om Ulla och Ingvar” (10 min) samt ev ”Dödlig Barbeque” (3 min). Alla filmerna är äldre än 15 år. Hade bestämt mig för att aldrig visa dem mer, men de får en ny och sista chans under Åkes Såg – elektrisk happening. Unikt tillfälle.
Ester & Köttkvarnsorkestern
En ny performance av Helena Marika Ekenger & Flora Könemann – världens enda (?) orkester som producerar både korv och musik!
Idé och bild: Helena Marika Ekenger
Ljud och teknik: Flora Könemann
Text: ”Möhl och Goldschmidts illustrerade handbok för finare Korv- och Charkuterivaror”
Musik: Jungfrun under lind (Peterson-Berger) med Jussi Björling
Köttkvarnsoperatörer: Peter Loguin, Zelda Grey, Filip Bagewitz, Helena Marika Ekenger, Mark Rosenfeld, Oliver Nilsson, Daniel Junker, Alice Niklasson Wihlborg och Adrian Niklasson Wihlborg.
Helena Marika Ekenger & Flora Könemann har tidigare gjort Welcome to the Slaughterhouse tillsammans.
Peter Loguin
Bassolist på GöteborgsOperan.
Opera, Schubert och Bellman i blandad smet från korvskinn till trumskinn.
Mauritz Tistelö 
har under många år läst poesi på olika scener. Under senare år har han mer och mer övergått till poesiperformance. Där använder han sej av sej själv som bild och låter sen bilden med hjälp av förklädnader och rörelser konfrontera dikterna, ofta i möte med publik.
Karin Andersson
Musiker och konstnär, medlem i Norsesundsgruppen. Karin framför sina egna låtar på sång och gitarr.
Per Planhammar
Född 1965. Sedan ett år bosatt i Norsesund. Verksam som författare, översättare och litteraturkritiker på Göteborgs-Posten. Debuterade med romanen Gryningshuset 1990, den åttonde och senaste romanen, om den amerikanske författaren Jack Kerouacs sista år, Efter honom, syndafloden (W&W) utkom 2011. De senaste översättningarna av totalt tio är Andrei Codrescus Tzara och Lenin spelar schack (2244, 2011), Dave Thompsons biografi om Alice Cooper Welcome To My Nightmare (KK, 2012) och Cathi Unsworths deckare Weirdo (KK, 2013). En av fyra finalister i Sveriges Radios novelltävling 2012. Flerfaldigt prisbelönt för sitt författarskap.

Om Per Planhammar har Svenska Dagbladets recensent Magnus Eriksson skrivit: Som få svenska författare i samtiden tränger /han/ på djupet i de frågor som ytterst gör oss till människor: frågorna om kärlek, ansvar och de val vi gör. Han vågar vara väsentlig.

Pamela Jaskoviak
född i USA 1966 och numera bosatt i Norsesund. Författare, även verksam som dramatiker, översättare och radiokåsör. Medverkade på Åkes Såg 2011.
Nina Trollvige & Cristoffer Svärd
”Här är en duo det slår gnistor om. har sjungit ihop i nära två decennier. Båda älskar passionerad, eldig musik från östra Europa. Med tiden har de fördjupat sig mer i den romska traditionen, men de framför även ryska och rumänska folksånger. De ingick båda i Klezmerkollektivet Chutzpah som spelade in två skivor. Låt Ninas djupa stämma och Cristoffers virvlande dragspel förföra dig…”