Vi sitter vid samma bord!

Välkommen att delta i det öppna konstprojektet utomhus under Norsesundsgruppens konstvandring den 9 -10 och 16 -17 september 2017. Konstvandringen kommer även att omfatta öppna ateljéer, samlingsutställning med konstkafé och några programpunkter ur Norsesunds breda kulturutbud.
Minns du ”Fåglarna”, ”Skogens hemligheter” och ”Konst i kvadrat”? Flera av våra tidigare konstinstallationer kan du se här på vår hemsida eller på Facebook.

Årets tema ”Vi sitter vid samma bord” bjuder på en annorlunda kreativ utmaning!
Ämnet är ständigt aktuellt, komplext och mångsidigt. Vi lever olika liv med olika perspektiv, med olika kunskaper och förutsättningar. Temat skapar inre bilder som leder vidare till personliga tolkningar.  Det handlar om hur vi till vardags möts runt olika bord. Verkliga eller symboliska. Tillgängliga för alla eller bara för de utvalda… Borden är mötesplatser som är stabila och konstruktiva eller i längden destruktiva. Atmosfären runt ett bord kan vara trygg, rolig, spänd eller fientlig. Konstnärens förmåga att förnya sig och överraska skapar de mentala borden för frågor och svar.

Utomhusprojekt är öppet för alla
I konstprojektet utomhus finns det plats för alla oberoende av ålder eller bakgrund. ”Borden” som skapas kommer att ställas ut i trädgårdar längs konstvandringsleden. Det kan vara verklighetstrogna, drömlika eller mer symboliska bord. Det är fritt att välja material och gestaltningsteknik.
Diskutera gärna dina idéer med oss, vi hjälper även till med det praktiska.
Och kom ihåg: Tänk stort! Naturen bjuder på storslagen scenografi. Använd gärna naturmaterial som finns på plats. Ditt konstverk bör tåla septembers växlande väder. 

Även Norsesundsgruppens konstnärsmedlemmar samt inbjudna gästkonstnärer kommer att deltaga i utomhusprojektet med fria tolkningar av ”Vi sitter vid samma bord”. Konstverken placeras i det öppna landskapet i samråd med projektledaren.

Välkommen med anmälan!
Vi tar emot preliminära anmälningar under hela våren. Det är en fördel att vara tidig.
Sista anmällningsdag är 30 juni 2017. Anmälningar och frågor skickas till projektets koordinator Leon Lewandowski, mejla leon@norsesundsgruppen.se eller ring 0703 10 44 44.