Lasse Berg: Människans väg från Kalahari till Nääs

Välkommen till Lekhuset på Nääs den 14 maj kl 18.00! Då kommer Lasse Berg och berättar och samtalar utifrån Kalaharitrilogin om människans evolution som en uppstart på konstprojektet A CLEAR DAY på Nääs slott.

”I miljontals år levde våra förfäder ett stillsamt liv som samlare mellan Afrikas öppna horisonter. Sjungande och dansande lämnade människan Afrika och koloniserade världen. För bara 10.000 år sedan ändrade vi på kort tid helt livsstil, blev jordbrukare, flyttade in i städer, skapade civilisationer, fick bråttom. Hur gick det till, vilka var orsakerna och vilka blev följderna? Vilken är egentligen människans natur och vilket liv är det som evolutionen anpassat oss för? Hur skall människan leva för att få frid med sitt inre? Är det nya livet hållbart?”

Lasse Berg har sedan mitten av 60-talet beskrivit världen för oss i böcker och TV-filmer. Han är hedersdoktor vid Lunds universitet och en uppskattad berättare och flerfaldig Sommarpratare. 60- och 70-talen ägnade han åt Asien. Mellan 1984 och 2008 var han huvudsakligen bosatt i Afrika. Han har skrivit ett tjugotal böcker och gjort en lång rad TV-dokumentärer. Hans senaste böcker är den uppmärksammade och flerfaldigt prisbelönta Kalaharitrilogin samt fotoboken ”Vårt inre Afrika” med fotografen Carl Douglas.

Biljettpris 100 kr. Ingen föranmälan behövs.
Norsesundsgruppen Konst & Kultur är med och sponsrar evenemanget – fri entré för medlemmar!