Inbjudan till årets öppna konstprojekt!

”NATURENS VÄSEN” är årets tema för det öppna utomhusprojektet under Norsesundsgruppens Konst & Kulturfestival 2022. Temat har många möjligheter och kan tolkas fritt i form av installation, skulptur, mönster eller bildcollage. Konstverken kommer att placeras ut i skogen eller i det öppna landskapet längs festivalens promenadvägar.

Öppet för alla!
Konstprojektet ”NATURENS VÄSEN” är öppet för alla som vill vara med och skapa. Erfarna konstnärer, konstvandrare, Norsesundsbor. Individuellt, eller i grupper, barn och vuxna. Låt fantasin flöda! Använd dig av de material du har till hands – kanske av sådant du hittar i naturen. Träd, grenar, stenar, mossa, vattendrag, klippor. Våga tänka annorlunda. Du kan skapa konstverk som är verklighetstrogna, drömlika eller helt abstrakta. Alla konstintresserade är välkomna att deltaga!

Inspiration 
Ordet ”väsen” betyder bl a besjälad varelse, själ, natur, kynne, sinnelag – men också buller, stoj, uppståndelse. Inom den nordiska folktron har det funnits mängder av mytologiska väsen och fenomen som man kan träffa i naturen: Bergakungen, Sjörået, Huldran, Näcken, alver, häxor, älvor, jättar, Maran, mylingar, troll, vättar, vittror, Bäckahästen, Gloson, lindormar, drakar… Titta på inspirationsbilderna nedan!

Anmäl dig redan nu!
Norsesundsgruppens Konst & Kulturfestival äger rum helgerna  20-21 augusti och 27-28 augusti. Senast den 20 juni vill vi ha din anmälan – skicka den så fort du kan så får du en bra plats i naturen och vi håller dig uppdaterad med mer information.
Anmälningar och frågor skickas till leon@norsesundsgruppen.se eller sms till 0703104444.